Відділення паліативної допомоги

Home / Відділення паліативної допомоги

Завідувач відділенням

Циганенко Олександр Олегович

Кандидат медичних наук

Керує відділенням з першого дня його відкриття – 01.03.2019 року.

З березня 2014 по лютий 2015 року приймав  участь в Антитерористичній операції на Сході України у складі 1-шої окремої танковій Сіверській бригаді на посаді начальник медичного пункту. Отримав поранення в вересні 2014 року при обороні міста Металіст Луганської області. Нагороджений нагрудним знаком «Учасник АТО», меда́ль «Захиснику́ Вітчи́зни», меда́ль  «За жертовність і любов до України», меда́ль  «Честь. Слава. Держава»

З 21 жовтня 2020 року  директор благодійної організації «Фонд паліативної допомоги Останнє Бажання». Головне завдання Фонду, щоб кожне бажання помираючої людини було виконано. Для прикладу приводимо випадок нашої пацієнтки Анни, у якої було одне бажання – дихати. Нажаль у зв’язку з пухлиною шиї, маленький ковток повітря був ціннішим, а ніж усі скарби світу. Нам вдалося знайти та  купити трахеостомічний набір, організувати мультидисциплінарний підхід лікарів на базі КНП «КМКЛ№6», поставити трахеостому і наша Анна знову почала вільно дихати. Про цей випадок був знятий короткометражний соціальний фільм.

Про роботу лікарів, медичних сестер, санітарочок, пацієнтів  паліативного відділення був знятий ролик, який став переможцем в номінації «За кращу соціальну рекламу» на Фестивалі студентського кіно «Перший крок» в Одесі у 2020 році.

Leave a Reply

Your email address will not be published.